Artikelen

Andrea (35): mijn man en ik gaan naar parenclubs

Andrea (35) en Yorick (31) zijn twee jaar getrouwd en bezoeken af en toe parenclubs.
Hoewel ze vinden dat ze monogaam zijn, hebben ze regelmatig seks met anderen.

Massageolie met fruitsmaak
“Ik leerde Yorick kennen op mijn 26e. Yorick was toen 22. Toen hij me vertelde dat hij nog maagd was, kon ik het amper geloven. Zo’n geweldige vent! Het was er gewoon niet van gekomen, zei hij. Zelf had ik wel de nodige ervaring. Met veel liefde en plezier maakte ik hem wegwijs onder de lakens, maar na een paar jaar oefenen wilde Yorick onze seksuele relatie wat ‘opleuken’. Ik had daar wel oren naar. De seks was heerlijk, maar de bekende standjes kenden we nu wel.
We begonnen met het elkaar voorlezen van erotische verhalen. De intimiteit, vermengd met een vleugje spanning, zorgde voor een onverwachte opwinding. Iedere keer als we een verhaal uit hadden, haastten we ons naar boven. Onze kleren vonden we later terug op de trap.
Daarna keken we af en toe een seksfilm en bezochten erotische winkels. Wat ik vooral heerlijk vond, was onze totale overgave aan elkaar. Yorick hield midden in de winkel vragend een vibrator omhoog, ik drukte een flesje massageolie met fruitsmaak in zijn handen.
Regelmatig spraken we over seks. Op een gegeven moment vroeg ik Yorick wat seks in zijn ogen speciaal maakt. Seks is gewoon seks, vond ik. Het gaat om hetzelfde: een orgasme. Het wordt pas bijzonder als je vrijt met iemand waar je iets voor voelt. Omdat ik zijn eerste sekspartner was, wist Yorick niet of hij dat ook zo voelde. Vanaf dat gesprek liet het idee dat ik zijn eerste en enige minnares was, me niet los. Juist door meerdere lijven te beminnen, had ik geleerd wat ik lekker vond. Ik had er een stukje eigenwaarde uit gehaald. Dat gunde ik Yorick ook. Het leek me fantastisch voor hem om ook op ontdekkingstocht te gaan. Wel wilde ik er inspraak over hebben, een soort controle. Ik was ook bang. Ik dacht: als ik nu niet toegeef, zoekt hij misschien over een paar die ervaring achter mijn rug om. Ik probeerde een oplossing te verzinnen die ons allebei aanstond.

Experimenteren
Mijn gepieker kwam in de ijskast te liggen toen Yorick me ten huwelijk vroeg. We waren inmiddels zes jaar samen. Hij had me met niets blijer kunnen maken. Enthousiast stortte ik me op de voorbereidingen die me zo opslokten dat ik het in bed een beetje liet afweten. Uiteindelijk trok Yorick aan de bel. Tijdens een romantisch weekendje weg, we hadden elkaar net weer ouderwets alle hoeken van de kamer laten zien, begon hij weer over zijn gebrek aan seksuele ervaring en hoe onzeker hij soms over zijn prestaties was. Onze trouwdag kwam rap naderbij en hij wilde dolgraag weten of ‘dingen bij iedereen hetzelfde werkten’. Het leek hem ongepast om dat als getrouwde man uit te vinden. Eenmaal getrouwd, waren de wilde jaren over, dacht hij. Ik flapte eruit dat hij op zijn vrijgezellenavond eens tekeer moest gaan, maar terwijl ik dat zei had ik al spijt. Wat als hij mij daarna niet meer hoefde? Dat weekend besloten we dat als Yorick iemand zou ontmoeten, we elkaar vrij zouden laten. Dat gold dan ook voor mij. We beloofden elkaar dat het bij onschuldige dingen zou blijven en noemden en het ‘onze light-versie van experimenteren’. Het werkte. Ik voosde de week erna op een festival met een leuke vent, Yorick zoende een ander meisje. Aan alles kon ik zien dat hij het geweldig vond. Wat me compleet overviel, was dat ik er enorm opgewonden van werd hem zo te zien genieten. Die avond hadden we vuurwerk in bed. Het leek wel of ik zijn lichaam opeiste.

Continue opgewonden
Een paar maanden later reed ik op de snelweg langs een parenclub. Dat was het! We praatten erover en Yorick zag het ook zitten. Het idee om naar zo’n parenclub te gaan, vonden we enorm spannend. Aan de ene kant wond het ons op – het voelde alsof we iets gingen doen wat niet mocht –  aan de andere kant vonden we het doodeng. Uiteindelijk hakten we de knoop door en prikten een datum. De drie weken die volgden tot ons eerste bezoek, verkeerden we continu in een uitgelaten, hitsige state of mind. Het schepte ook diepe verbondenheid. Het was voor ons allebei een eerste keer. Voor mij waren veel dingen niet meer nieuw. Samenwonen bijvoorbeeld, een flinke ruzie of met een partner op vakantie gaan: ik had het allemaal al eens meegemaakt. Dit was echt iets van ons samen. We beleefden die periode heel intens. We kochten spannende lingerie om daar te kunnen dragen, fantaseerden erover hoe het zou zijn, en vreeën de sterren van de hemel.

De eerste keer
Die eerste keer zouden we alleen kijken. We wilden ontdekken in hoeverre het prettig zou voelen wat we zagen. We waren niet klaar voor keiharde seks met anderen.
In de auto onderweg naar onze eerste swingersavond konden we alleen maar giechelen. Toen we de laatste afslag namen, had ik het gevoel dat de automobilisten om ons heen allemaal wisten wat we gingen doen. Ook maakten we alle beginnersfouten. Ik had bijvoorbeeld zelf condooms gekocht, en ik droeg een leren jurk waar ik door de warmte finaal uitzweette.
Binnen keken we onze ogen uit. Overal waren mensen aan het dansen, eten, zoenen, likken, lachen of ronduit aan het copuleren. Op de dansvloer werd een man gepijpt naast een groepje dat uitzinnig danste. Yorick en ik zwierven hand in hand door het pand om alles te zien. Het was er enorm groot. Op zolder bleek een orgieruimte te zitten. We hoorden minimaal dertig mensen over elkaar heen kronkelen, maar durfden niet te kijken. Voor ons was dat een brug te ver. Wij willen graag weten met wie we seks hebben. Een paar uur keken we de kat uit de boom. Opeens werden we door een leuk koppel uitgenodigd om mee te gaan naar de tantra-ruimte; een rustige kamer met een Aziatische sfeer. Wij vonden het belangrijk om hen vooraf onze regels uit te leggen, en daar gingen ze erg serieus mee om. We wilden deze eerste keer alleen dingen samen beleven en ook geen oraal contact met anderen. Het was geen probleem. De vrouw, wiens naam ik niet wist, masseerde me en vanuit het niets zoenden we vurig. Met een hand wreef ik over haar borsten en buik. De mannen keken toe. Ik was compleet overdonderd; had nooit geweten dat ik borsten zo opwindend kon vinden. Haar lippen waren overal, en later streelden ook onze partners ons. Over mijn hele lijf voelde ik vingers en monden. Ik dacht dat ik ontplofte, zo lekker vond ik het. Aan Yoricks grijns te zien, voelde hij hetzelfde. Uiteindelijk beleefde ik met Yorick een ‘grand finale’ in de missionarishouding en bevredigde de vrouw haar eigen man met haar mond in dezelfde ruimte. Het was fantastisch. Ik voelde me ontspannen, gelukkig, stout, en heel erg verbonden met Yorick. In extase dronken we met ons vieren nog wat aan de bar. Daarna vonden Yorick en ik het welletjes en wilden we naar huis.

Frans koppel
Inmiddels zijn we vaker geweest. Na een tijdje voel je een soort prikkel, een drift van ‘het is er weer tijd voor’. Dan seinen we stiekem naar elkaar als we ergens een leuk stel zien. Het vooraf ermee bezig zijn en de verhoogde seksdrive in de weken naar een seksfeestje voelt als een soort rush. Wekenlang voel je een soort onderhuidse spanning omdat je weet dat je die avond heerlijke seks gaat hebben. Iedere avond is ook verschillend. Soms verwennen we een kinky Frans koppel, een volgende keer krijgen we een spannend voorstel van twee studenten. Het onverwachte maakt dat het zindert. Overal om je heen zijn mensen bezig met seks, lust, en opwindende dingen. Ik kan helemaal gelukzalig naar Yorick kijken als hij een andere vrouw bemint en hem zie genieten. Het is zo adembenemend om te zien dat Yorick geil wordt, en nog leuker, om te zien dat andere mensen geil van hém worden. Jaloers ben ik nooit. Yorick ook niet. Niemand komt tussen ons. De eerste keer dat ik hem een andere vrouw zag penetreren, tintelde mijn hele lichaam. Ik vond het zo opwindend. Ik zag iets van hem afglijden en was echt blij voor hem. Eindelijk had hij een andere vrouw gevoeld.

Monogaam
Wij zijn er heilig van overtuigd dat je seks met anderen nooit mag zien als een oplossing voor relatieproblemen. Als je met die reden de swingerswereld instapt, gaat het gegarandeerd mis. Wanneer Yorick en ik in een mindere fase zitten, gaan we juist een paar maanden niet.
Omdat we alles samen doen, vinden wij dat we een monogame relatie hebben. De vertrouwensband is hecht. Als we voor een feestje afspreken dat er niet gezoend wordt met anderen, dan houden we ons daaraan. Het voelt als vreemdgaan om dat dan wel te doen. Lichamen van anderen zijn voor ons geen bedreiging. Ik voel me dan ook nooit onzeker. Natuurlijk is zo’n avond een aaneenschakeling van kijken en bekeken worden, maar het voelt anders dan op het strand. Daar word je echt goedgekeurd of afgeserveerd als een soort vleeskeuring, terwijl het in de club meer een kwestie is van ‘ben jij mijn type of niet’.
Verliefd op een bedpartner ben ik nooit geworden. Verder dan wat vage vlinders in mijn buik gaat het niet. We staan er niet voor open. Iedereen komt voor een fijn avondje uit en wil gewoon met de eigen partner naar huis.

Ophitsen in de auto
Yorick en ik zijn inmiddels twee jaar getrouwd en gaan nog steeds af en toe naar de club. De voorbereidingen, de avond zelf, de terugreis is: alles is elke keer weer een feestje. In de donkere beschutting van de auto praten we na over de meest opwindende dingen die we hebben gedaan en geilen we elkaar opnieuw op. Thuis beginnen we nog een keer opnieuw.
Bang dat we bekenden tegenkomen waren we in het begin nog wel, maar nu niet meer. Ik werk als landelijk accountmanager en in het begin was ik panisch dat een klant mij zou zien. Als we nu iemand herkennen, knipogen we en lopen door. Je weet dan een spannend geheimpje over elkaar. Dat respecteer je. Verder vertellen we eigenlijk niemand over onze seksavondjes. Mensen zeggen wel dat alles kan, maar dat is niet zo. Er is veel negativiteit in de wereld. Ik heb geen trek in vooroordelen. Alleen degenen die ons nooit zullen afwijzen weten het. Bovendien vinden we het eerlijk gezegd veel te leuk en opwindend om zo’n spannend geheim voor onszelf te hebben.”

Dit interview is destijds geplaatst in Viva.
De namen zijn om privacyredenen veranderd.

©EvelineKarman

Mijn gekozen waardering € -