Blendle

Anouk (53): ik ben zijn sugar-mommy

Anouk (53) is gelukkig getrouwd met Hans. Omdat ze in haar huwelijk goede seks miste, begon ze een betaalde seksrelatie met Jasper (28), destijds nog een student.

“Vorig jaar waren Hans en ik vijfentwintig jaar getrouwd. In een feestzaal organiseerden onze twee dochters een quiz waarbij familie en vrienden vragen moest beantwoorden over ons verleden en gekke gewoontes. Na de quiz las ik op de wc mijn binnengekomen appjes. Diverse felicitaties en een bericht van Jasper. Volgende week om deze tijd zit ik weer in je. Alles in mij duizelde en ik dacht: de gasten in de zaal moesten eens weten!

Betaalde vriendschap

Ik ben een sugarmommy, de tegenpool van een sugardaddy. Het klinkt vreemd; een suikerneefje, maar zo heet het nu blijkbaar. Al twee jaar zorg ik financieel voor Jasper, een kersvers afgestudeerde makelaar. En Jasper zorgt op andere vlakken voor mij. Het bizarre is dat ik op het idee ben gebracht door mijn man. Hans vertelde over een bevriende weduwnaar die via een speciale website een studente had leren kennen. Deze sportvriend vond het fijn om restaurants te ontdekken en een vaste vriendschap op te bouwen met een leuke jongedame. Hij en de studente hadden daarnaast seks. Voor deze ‘all-inclusive-vriendschap’ betaalde Hans’ vriend per maand een vast bedrag van 1.250 euro. Mijn man vond het een prima oplossing en zei zelfs dat als hij ooit weduwnaar werd, hij ook zo’n arrangement zou kunnen zoeken. In eerste instantie vond ik het vreemd. Een oude vent met een studente die zijn kleindochter kon zijn. Kocht hij niet gewoon een fulltime escort? Daarna bedacht ik me dat beiden iets uit deze relatie haalden. De studente vond er een soort levenscoach, vriend én een vast extra inkomen. De vriend van mijn man had een maatje waarmee hij weer genoot van het leven en intimiteit. Blijkbaar waren beide partijen gelukkig met deze deal, dus waarom niet?

Gigolo

Het idee prikkelde me zo dat ik er steeds serieuzer over ging nadenken. Zou dit iets voor mij zijn? Hans en ik hebben een fijne relatie, maar ons seksleven is al vele jaren uitgeblust door vroegtijdige ejaculatie bij Hans. We knuffelen en zoenen regelmatig, maar elke vrijpartij is binnen drie minuten gepiept. Natuurlijk blijft er genoeg over, maar ik fantaseerde steeds vaker hardop over een ferme vrijpartij. Zes jaar geleden frustreerde mijn geklaag Hans zo dat hij een affaire had met een collega. Het was een imagokwestie, zei hij toen ik erachter kwam. Ik begreep zijn bewijsdrang en ondanks de felle pijn die ik voelde over zijn bedrog, koos ik voor mijn man.
Met mijn onvrede en zijn schuldgevoel over zijn affaire in het achterhoofd stelde Hans vier jaar geleden een gigolo voor: een man die seks met mij had terwijl Hans toekeek. Dat idee vond ik absurd. Ik zou mezelf nooit kunnen laten gaan met mijn echtgenoot naast me. Bovendien leek zo’n seksdate me pijnlijk en confronterend voor Hans.
Toen een van mijn vriendinnen niet veel later opbiechtte dat ze weleens afsprak via Second Love, een datingsite voor mensen met een partner, kriebelde het idee van een minnaar steeds meer. Ik vroeg mijn vriendin naar haar ervaringen. Wat me afschrikte was dat veel mannen haar bleven lastig vallen wanneer zij al ‘klaar’ met ze was en de wisselende contacten.

Met dat alles in gedachten en vooral het jarenlange slepende verdriet dat ik voelde na Hans’ affaire, maakte ik een profiel op Sugardaddy.nl en later op Suikerarrangement. Ik vond het zo spannend! Toen ik Jaspers foto zag, was ik direct van hem gecharmeerd. Hij was compleet mijn type: brutale ogen, een tikkel bekakt en één meter drieënnegentig lang. Hij studeerde nog en schreef me in zijn eerste mail dat zijn inschrijving eigenlijk een grap was en dat hij niet wist of hij daadwerkelijk door durfde zetten bij een match. Laten we eerst maar eens iets drinken, schreef ik, en ik bood hem daarvoor honderd euro. Dat vond Jasper een goede deal. We spraken af in een sushi-restaurant voor lunch. De tijd vloog om. Die eerste keer was zo leuk dat we nog een keer zijn gaan lunchen, ook weer voor honderd euro. Pas bij de vierde date bespraken we inhoudelijke zaken. Een vast inkomen wilde ik Jasper eerst niet geven, ik hoefde hem immers niet wekelijks te zien, maar Jasper stond daarop. Hij wilde rust en vond het een gevoel van bevestiging dat hij zich kon focussen op één dame. Daarom spraken we in ruil voor exclusiviteit driehonderdvijftig euro per maand af. Die geef ik hem contant, plus nog honderdvijftig euro per date. Dat bedrag is inclusief regelmatig appen via KIK, een discreet soort Whatsapp. Tijdens onze dates kijkt Jasper niet op de klok en hij verzorgt condooms en speeltjes, want ik wil niet dat Hans die ergens vindt.
Deze afspraak loopt nu twee jaar en in die twee jaar hebben Jasper en ik een fijne balans en een soort vertrouwdheid met elkaar gevonden. We lachen veel en ook in bed hebben we elkaar leren kennen. Daardoor kan ik me inmiddels grenzeloos aan hem overgeven. De eerste keer dat we vreeën vond ik Jaspers lichaam vergeleken bij dat van mannen van mijn eigen leeftijd hoekig en hard. Er zit weinig vet aan, zijn billen zijn nog stevig, en hij scheert zijn schaamhaar, terwijl mijn generatie meer gaat voor kort en sexy in plaats van kaal. Ik was vreselijk nerveus, bang dat Jasper zou afknappen op mijn oude lichaam. Maar dat deed hij niet, of hij verbergt het prima. De seks vond ik heerlijk. Na onze afspraakjes ben ik totaal bevredigd en ik ben bij Jasper zelfs voor het eerst klaargekomen van orale seks, iets wat Hans graag doet, maar wat Jasper toch net iets beter kan.
Ik zie Jasper zo’n drie keer per twee maanden. Vaak hebben we seks, maar niet altijd. Meestal boek ik een hotel maar soms lunchen we alleen. En we zijn een keer gaan rally-rijden in een gehuurde Porsche, puur uit gekkigheid omdat ik een weddenschap had verloren van Jasper. Zoiets zou ik nooit met Hans doen, terwijl dit juist een geweldige dag was.

Inzakkend lijf

Heel soms pieker ik over wat ik aan het doen ben. Dan voel ik me een gefrustreerde mislukkeling. Welke aantrekkelijke vrouw betaalt er nu voor gezelschap? De naam is dan wel verpakt met een roze laagje zoetigheid, maar het komt erop neer dat ik al jaren een gigolo huur. Als ik dat zo terug hoor, klinkt dat treurig. Betalen voor seks confronteert mij met mijn eigen sterfelijkheid. Toch blijf ik het doen. Want als ik dan tóch ouder word en dat moet accepteren, doe ik dat liever in stijl en met plezier. Ik denk zelf dat ik zo van Jasper geniet omdat ik moeite heb met ouder worden. Vanaf mijn zeventiende ben ik vaak nagefloten, kreeg op terrasjes drank aangeboden van wildvreemde mannen. Na mijn veertigste zakte dat allemaal in. Alleen getrouwde mannen maakten me nog het hof en die waren vaak uit op platte seks. Na mijn vijftigste is echt alles veranderd; vooral mijn lichaam. Ik zweet sneller, mijn taille is foetsie en mijn gezichtsstructuur verandert doordat mijn botten krimpen. Ik tennis nog wel en zie er voor mijn leeftijd prima uit, maar ik heb er moeite mee dat ik zo verander.
Jasper houdt me jong. Het leeftijdsverschil is enorm: vierentwintig jaar. Dat merk je aan alles, Jasper weet niet wie Blondie of Margaret Thatcher is. Hij kent veel niet waarover ik praat. Daardoor zou ik nooit serieus met Jasper kunnen daten of verliefd op hem kunnen worden. Jasper is totaal geen bedreiging voor mijn huwelijk. Toch heeft zijn jeugd andere voordelen voor mij. Hij prikkelt me. Introduceert me in nieuwe restaurants, gebruikt andere spreektaal, vertelt me over nieuwe technische snufjes en trends en muziek van rapper Boef. Jasper en ik spreken over heel andere dingen dan waarover ik het met Hans heb. Met Hans bespreek ik steeds vaker ziektes in onze kennissenkring, financiën en onze dochters. Maar ik ken ook Jaspers’ grote droom: een eigen zaak. Ik lach met hem, geniet van zijn conditie en levenslust. Ik hou van de aandacht die hij me geeft. Het gevoel dat ik hem uitdaag, mijn kennis aan hem kan overdragen, mijn netwerk dat ik voor hem kan inzetten. Het maakt me blij en voldaan op alle fronten. Ik help hem met zijn soms omslachtige manier van dingen doen, zijn faalangst. En hij waardeert mijn vriendschap, stuurt me soms een linkje naar een mooi nummer waarbij hij aan mij denkt of deelt leuke momenten met me zoals  vorige maand het nieuws van zijn eerste promotie.

Echte seks-maatjes

Ik zie Jasper absoluut niet als een gigolo. Een gigolo geef je geld en daarmee is de kous af. Met Jasper heb ik een oprechte relatie gebaseerd op eerlijkheid en vertrouwen, ook al ligt de basis bij geld. We appen hoe het gaat, vragen naar de laatste ontwikkelingen zoals de ziekte van mijn moeder of zijn nieuwe baan, en we delen privé-informatie. Seks met een gigolo zou ik veel te gelikt vinden. Ik geef toe, er zijn dan minder irritaties die ik weleens heb met Jasper als hij bijvoorbeeld een afspraak moet afzeggen door zijn werk of als hij kleding draagt die ik persoonlijk niet zou uitkiezen. Dat zijn dingen die je bij een gigolo afkadert, net zoals of je zoent of niet. Juist die persoonlijke touch met Jasper is wat mij zo aantrekt in onze relatie. De band tussen ons en het feit dat we samen kunnen lachen maakt het voor mij waardevol en schaamteloos. Voor Jasper is het waardevol wat ik hem bied. Jasper en ik verblijven in goede hotels. We bestellen oesters bij roomservice en die leer ik hem eten. Soms boek ik voor ons een massage en toen Hans een congres in Amerika bijwoonde gingen we twee nachten naar Londen. We bezochten The Phantom of the Opera en ik kocht een horloge voor Jasper. Het was een geweldig weekend.
Ik weet dat dit allemaal kan omdat ik vermogen heb. Ik heb een eigen zaak en verdien mijn eigen geld. Dat maakt veel uit. Twintig jaar geleden had ik geen middelen voor een relatie als deze. Vrouwen van Jaspers leeftijd zijn druk met afstuderen, dromen van een kind en een huis, van financiële zekerheid. Dat heb ik allemaal al losgelaten. Ik wil vooral een fijn leven nu ik al over de helft ben. Wanneer ik in de bijstand zat of mijn huur bij elkaar moest sappelen, kon ik Jasper niet betalen. Dan waren er geen leuke uitjes, geen theater, geen weekendjes weg. Ik zou met vriendinnen winkelen of een boswandeling maken. Champagne drinken met een jonge halfgod in een bubbelbad was uitgesloten.

Ik heb geen last van schuldgevoel. Door Jasper ben ik een meer vrolijke, zelfverzekerde en bevredigde vrouw. Jasper zorgt ervoor dat ik me sexy voel en dat straal ik uit. Hans geeft me regelmatig complimenten en op feestjes kijkt hij vaak trots naar me of hij streelt discreet mijn rug of billen. Mijn man ondervindt totaal geen nadeel van mijn minnaar-op-afstand. Eerlijk gezegd verdenk ik Hans ervan dat hij op zijn zakenreizen soms een escort boekt. Dan is er een raar geldbedrag gepind in het buitenland. Omdat ons huwelijk verder comfortabel is en ik mijn leven mét Hans zoveel leuker vind dan zonder hem, zwijg ik erover. Hans’ affaire heeft ons destijds bijna ons huwelijk gekost, en ik ben blij dat we dat achter ons hebben kunnen laten. We zijn samen oud geworden, milder ook. Een slippertje betekent niet meer het einde van ons huwelijk, wat niet wil zeggen dat we niet ons best doen om discreet te blijven. Overal is weleens wat, en buiten het af en toe buiten de deur snoepen is onze relatie nog erg hecht en intiem. Zeker nu mijn eerste kleinkind onderweg is, heb ik geen zin om alles op de schop te zetten. Op één vriendin na, weet niemand van mijn geheim. Zij is degene die af en toe een minnaar heeft via Second Love en mijn dekmantel voor als ik met Jasper afspreek.

Roos onder ruitenwisser

Natuurlijk zie ik heus wel dat Jasper soms wat beschaamd kijkt naar horecapersoneel. Wanneer ik dat doorheb, haal ik mijn hand van de zijne. Of hij een vriendin heeft, weet ik niet. Het gaat me niet aan, net zoals Jasper en ik het nooit hebben over mijn huwelijk. Jasper is er voor mij. Ik ben aan hem gewend geraakt. Dat hij soms mijn hand loslaat als hij denkt dat hij een bekende ziet in zijn stad – we spreken nooit af in de mijne uit discretieoverwegingen – neem ik voor lief. En ik vermoed dat hij ook seks heeft met jongedames die tien keer strakker en jeugdiger zijn dan ik. Wanneer ik zie dat Jasper zich wat onwennig gedraagt, geef ik hem ruimte. Ik merk dan vaak dat hij zich weer herstelt en zich over zijn gevoel van discomfort heen zet. Ik snap zijn angst dat hij wordt herkend door zakenrelaties of misschien vroegere flirts. Dat hij me leuk vindt, hoeft hij niet telkens aan mij te bewijzen. ik heb genoeg te bieden.
Ik merk dat het tussen ons goed zit omdat Jasper moeite voor me blijft doen. Ik zie dat hij het jammer vindt als we afscheid nemen en dat hij na een vrijpartij altijd uit zichzelf bij me in de badkamer of in bad komt zitten en me masseert of iets vertelt. Met Valentijnsdag vond ik na een date met Jasper een roos onder mijn ruitenwisser. En in Londen was hij zo zichzelf dat we samen intiem dansten in een club met live-orkest. Nu ik erover nadenk, eigenlijk was die trip naar Londen een topreis. Ik heb zo vreselijk genoten, en ik weet dat Jasper dat ook deed. Misschien moet ik Hans vanavond maar eens vragen of hij binnenkort nog een meerdaags symposium in het buitenland heeft!”

*Wegens privacyredenen zijn de namen in dit interview gefingeerd.©EvelineKarman

Mijn gekozen waardering € -