Blendle

Emma (34): mijn man en ik delen samen een vriend

Emma (34) is getrouwd met Niek. Samen hebben ze een weekendrelatie met Koen.

“In mijn nieuwe lingeriesetje lag ik op mijn rug op bed, mijn benen op de grond. Daartussen zat Niek, mijn man. Ik kreunde toen hij me likte, want Niek weet precies wat ik lekker vind. Door mijn wimperharen keek ik naar de stoel achter Niek. Daar zat Koen. Poedelnaakt. Hij speelde met zichzelf en ik likte mijn lippen terwijl ik naar zijn erectie staarde. Koen stond op en wurmde zich tussen mijn knieën, waar Niek plaats voor hem maakte. Rozig van de fles wijn die we daarvoor hadden leeggedronken, zakte ik achterover en voelde al snel een inwendige explosie toen ik klaarkwam omdat ik door twee tongen tegelijkertijd werd verwend.’
‘Al lang had ik deze fantasie, maar dat ik dit ooit zou meemaken, was nooit in me opgekomen. Jarenlang was ik getrouwd, en mijn man en ik hadden een prima maar enigszins saai seksleven. Ik was 24 toen hij op zijn 30e overleed bij een auto-ongeluk. Ruim vier jaar rouwde ik, toen besloot ik weer te gaan daten. Ik heb geen kinderen, en zeker nu de grauwsluier langzaamaan wegtrok en ik weer kon genieten van een mooie zonsondergang of het perfecte liedje op de autoradio, voelde ik me steeds vaker alleen. Via Tinder trof ik rare en vooral ongeduldige figuren. En toen ontmoette ik Niek, heel ordinair bij de patatzaak om de hoek. We wensten elkaar smakelijk eten, en uiteindelijk eindigde onze flirt ermee dat we samen op Nieks bank onze friet opaten.

Biseksueel

We hadden zo’n twee maanden een relatie toen Niek opbiechtte dat hij biseksueel is. Hij valt op mannen én vrouwen, maar is wel monogaam. Degene waarop hij verliefd wordt, is zijn soulmate en die blijft hij trouw. Dat kan zowel een man als een vrouw zijn. Ik moest even slikken, maar een probleem vond ik het niet. Ik was te verliefd op Niek om hem hierom af te wijzen. Voor mij had Niek twee keer langdurig gedate met een man, en hij was getrouwd geweest met een vrouw. Niek wilde niet dat ik voor verrassingen kwam te staan als het roddelcircuit hierover mij zou bereiken, en vond het belangrijk dat ik zou weten en voelen dat hij koos voor één partner, ook in bed. Voor dat laatste nam hij de tijd. Ik mocht hem alle vragen stellen. Niek was één brok romantiek en charme, goudeerlijk en bijzonder, en nu was hij van mij. Na een jaar daten vertrouwde ik Niek genoeg om te geloven dat hij écht voor mij koos en monogaam wilde zijn. Onze relatie werd daardoor alleen maar sterker. Ik trok bij hem in en verhuurde mijn appartement.
Niek en ik hadden geweldige seks. Meestal was dat intiem en teder, maar soms legden we een matras in de woonkamer, staken kaarsjes aan, en pakten al onze speeltjes voor een ‘pornoavond’. Ik leerde dat ik van dirty talk hield. Na een heftig orgasme waarbij Niek me vertelde wat hij allemaal zou doen met een man als die er op dat moment bij was, schrok ik van mezelf. Na een week of twee sprak ik er over met Niek. Kwam zijn uitspraak door pure opwinding of zag hij -net als ik- een trio écht zitten? Niek slikte, was bang dat hij met zo’n experiment de kat op het spek zou binden. Maar na weer een paar weken en nog een paar keer stomende seks toen we tijdens de daad hardop over een trio fantaseerden, waren we om.
Op een swingerssite troffen we véél mannen die een trio wilden, maar er was weinig interesse in Niek. Het waren veelal heteroseksuele mannen die een spannend avontuurtje zochten met mij in de hoofdrol. Net toen we het wilden opgeven, reageerde de getrouwde Koen. Zijn huwelijk was prima, maar hij worstelde al een tijd met bicurious-gevoelens. Hij wilde dolgraag ontdekken hoe seks met een man zou zijn. Zijn vrouw, 100% hetero, vond zelfontplooiing belangrijk. Ze vond het respectvol van Koen dat hij dit met haar besprak en gunde hem zijn ontdekkingstocht. In een wegrestaurant ontmoetten we Koen: een leuke man en verrassend oprecht. We vonden hem aardig. Maar ging zijn vrouw ook akkoord met mij? Een andere vrouw? Koen, die ervanuit was gegaan dat ik passief zou blijven, besprak het met haar. In eerste instantie was ze tegen. Niek en ik besloten niet verder te zoeken. We hadden vage trouwplannen, en wilden even een pauze nemen van dit onderwerp. Tot onze verrassing mailde Koen twee maanden later dat zijn vrouw er toch mee had ingestemd. Wel verbood ze hem om mijn vagina te penetreren. Voor de rest mocht alles, mits veilig.

Motelkamer

We spraken af in hetzelfde motel, waar we nu na het borrelen een kamer reserveerden. Koen was ‘mannen-maagd’ en vond alles nog ‘eng’. Hij wilde mee aan het handje genomen worden. Niek is juist een pleaser in bed, vond het alleen maar leuk om die rol op zich te nemen. We kleedden ons eerst nog wat nerveus uit en zoenden en streelden elkaar. Ik herinner me vooral hoe liefdevol alles ging. Doordat elke stap in eerlijkheid was genomen, vertrouwden we elkaar. Het voelde als een eerste date, spannend en respectvol. Koen had zelfs een geurkaarsje meegenomen. Na mijn explosieve hoogtepunt in die hotelkamer begon het pas echt. We bleven zoenen, maar terwijl ik doezelend bijkwam, zag ik hoe Niek de penis van Koen in zijn mond stopte. Mijn man pijpte een andere man. Ik vond het supergeil. Die eerste keer was er nog geen sprake van penetratie tussen de heren, maar dat is in de jaren die volgden meer dan goed gekomen.
Koen is gebleven, en Niek en ik beseffen steeds meer dat dit heel speciaal is. De kans dat je een klik hebt tussen drie volwassenen is klein. Eén keer per maand zien we elkaar minimaal een avond plus een volledige nacht, en als het lukt een weekend. Heel soms komt Koen door de week even langs voor een kop koffie. Alles is bespreekbaar, hoe serieus ook, zolang het maar niet over huwelijksperikelen gaat. Dat komt te dichtbij. Soms is het zo gezellig, bijvoorbeeld bij een barbecue, dat het er niet meer van komt om met elkaar te vrijen. Dat doen we dan de volgende ochtend. We luisteren samen muziek, gaan naar de bioscoop, testen restaurants. En we ontdekken elkaar in bed. We gebruiken speeltjes, en uiteindelijk komen we alle drie klaar. Ik vind het geweldig om vooral Niek maar ook Koen zo opgewonden te zien en om hen zo te zien genieten. Ik voel me totaal niet bedreigd door Koen. We experimenteren veel, onder andere met rollenspellen, en onze sekssessies duren soms wel drie uur. We vertrouwen elkaar, durven het te zeggen als iets niet lekker is. Na het vrijen liggen we samen in bed, ik in het midden, knuffelend met ‘mijn mannen’. Vaak drinken we dan nog wat en kijken een film.

Wij wonen vrijstaand en blijven heel discreet, maar soms gaan we met ons drieën naar het strand en drinken erna wat. Dan zoen ik met Niek en Koen. We lopen ook rustig hand-in-hand-in-hand, maar dan wel in een andere stad. Of we ontbijten met ons drieën in een hotel na een wilde nacht. Eén van ons checkt in voor een tweepersoonskamer, we vragen vooraf om een extra groot bed, en we vallen samen in slaap. Soms komen er verbaasde blikken, maar gelukkig hebben we nog nooit commentaar gehad. Elke keer is het afscheid weer lastig omdat we elkaar soms een maand niet zien. We zoenen elkaar gedag en voordat Koen thuis is, appen we al hartjes over en weer omdat we elkaar al missen. Het lijkt een beetje op een verliefdheid, ook al vinden we deze frequentie van afspreken allemaal prima. Daarna communiceren we zo’n drie keer per week verder via mail over alles wat ons bezighoudt of wat we samen hebben geprobeerd in bed, want dat vindt Koen minder confronterend voor zijn vrouw. We hebben haar nog nooit ontmoet en spreken elkaar niet, en dat vindt ze voldoende. We kennen elkaar wel van foto’s. Ze is nog steeds akkoord met onze deal. Ze is blij dat Koen lekker in zijn vel zit en haar relatie stabiel en rustig is, en opgelucht dat hij niet ‘rondneukt’. Ze gebruikt de weekenden zonder Koen voor shopsessies en Netflixavondjes of een escaperoom met hun kinderen. Volgens mij vindt ze het echt prima. Koen zegt in ieder geval dat hun relatie verbeterd is, omdat hij tussen Niek en mij ook dingen ziet en leert, zoals sekstechnieken maar ook hoe anders en meer rationeel wij onze problemen aanpakken.

Drie-eenheid

Niemand kent ons geheim, alleen wij en Koens vrouw. We vinden wat we delen té bijzonder en hebben geen zin in roddels. We voelen ons een echte drie-eenheid. Voor the-time-being, dat wel. Want als Koen weer naar huis gaat, zijn Niek en ik weer écht samen en dat voelt als onze basis.
Niek en ik zijn intussen getrouwd en nu zo’n zes jaar samen. Koen is er twee jaar geleden bij gekomen. Op onze eigen manier houden we oprecht van Koen, als partner. Maar hoe vertrouwd het ook is tussen ons drieën, Niek en ik vormen samen het vaste team.
Niek is dankbaar dat hij voor het eerst in zijn leven een relatie heeft waarin hij zijn echte zelf mag laten zien. Ik ben zijn basis en voor hem het belangrijkst. Zijn relatie met Koen is een soort liefdevolle uitlaatklep voor zijn biseksuele verlangens. Zodra ik ooit zeg dat het genoeg is, is hij monogaam. Ik vind dat een mooie gedachte. We delen samen veel, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik vind het erg opwindend om met alleen Niek of met Niek en Koen samen te vrijen. Ondanks dat Koen me niet penetreert, blijft er genoeg over om het leuk te hebben. Daarbij ben ik dol op orale seks en vind ik het heerlijk om af en toe stiekem een soort van voyeur te zijn als ik ‘mijn’ mannen bezig zie.

Mijn appartement is intussen verkocht, en ik kan me niet voorstellen dat Niek en ik ooit niet meer samen zijn. Met Koen zou ik nooit getrouwd willen zijn, daarvoor vind ik hem niet spannend genoeg. Niek heb ik drieënhalve week per maand totaal voor mezelf en vol overgave. Het bonusweekend met Koen hebben we heerlijke seks en kletsen we bij.  Elke vezel in mijn lijf houdt van Niek. Voor mij komt er nooit meer een ander.
Mocht Koen ooit niet meer verder willen met ons, dan weet ik niet of er een nieuwe bonuspartner komt. Dit is zo uniek. Misschien houden we het bij onenightstands als dat zo uitkomt. Misschien hebben we zelfs dáár geen behoefte aan. De herinnering dat dit ooit allemaal is gebeurd laat ons voelen hoe bijzonder onze driehoeksrelatie is. Tussen Niek en mij zit het in ieder geval rotsvast. Met of zonder Koen.”

Dit interview is destijds geplaatst in Viva.
De namen zijn om privacyredenen veranderd. De foto is een model.

©EvelineKarman

Mijn gekozen waardering € -