Blendle

Donna (34): Ik heb een affaire met mijn zwager

Donna* (34) woont bijna acht jaar samen met Ruben (33).
Ze heeft een stiekeme verhouding met Dennis; haar zwager.

‘Vlak voor lunchtijd propte ik een krentenbol naar binnen en vertelde mijn collega’s dat ik ‘ging wandelen’. Op de hoek van de straat werd ik opgepikt, mijn blouse al losgeknoopt onder mijn jasje. Op onze ‘afwerkplek’, de parkeerplaats achter een leegstaande loods, spreidde ik mijn benen, vochtig van geilheid. Met mijn voeten tegen het autodak had ik seks tot ik heftig klaarkwam. Ik gilde alleen niet de naam van mijn vriend. Ik had seks met mijn bloedeigen zwager.

Stiekem masturberen

Na een losbandig studentenleven vol onenightstands ontmoette ik op mijn zesentwintigste Ruben. Als senior accountmanager werkte hij me in. Hij was grappig, intelligent en serieus, iets wat ik nodig had op dat moment. We waren allebei single, onze werkgever had geen moeite met onze relatie en Ruben en ik voelden allebei dé klik waarnaar we jaren zochten. Binnen vijf maanden woonden we samen. We gingen op vakantie, barbecueden bij de vuurkorf en ontdekten een nieuwe hobby: brocante opknappen en verhandelen. Op braderieën of Marktplaats scoor ik oude tafeltjes en kastjes en Ruben knapt ze op. Net voor corona gingen we van de opbrengst kerstshoppen in Rome.
Het fanatieke klussen had een keerzijde. Vaak kwamen we vaak pas laat thuis met de aanhanger als we iets hadden opgehaald. Of we klusten tot het donker was om een verflaag nét iets strakker te krijgen. Soms probeerde Ruben dan nog wat in bed, maar het liefst wilden we allebei slapen zodat we de volgende dag weer fris waren. Af en toe gaven we bij elkaar aan dat we elkaar en intimiteit misten. Maar we deden er niets mee. Na zo’n gesprek vreeën we twee keer en dan dook ik weer ergens een schat op en werden we opnieuw opgeslokt door de thrill van het opknappen. Seks verschoof naar plan twee. Mijn hobby’s, werk en vriendinnen waren belangrijker. Als ik behoeftes had, masturbeerde ik stiekem wanneer Ruben ’s morgens douchte. Dat was lekker efficiënt. De enige keer dat ik erover grapte, antwoordde Ruben dat hij ook ‘aan zijn trekken kwam’. Nu ik toch heel eerlijk ben: ik verveelde me ook in bed. Ik kon vooraf vertellen wat Ruben ging doen, met hoeveel vingers en hoe lang. Tijdens vakanties kwam de passie terug, maar door het jaar heen hadden we zo eens in de drie weken seks, op zondagmorgen. Ik vond dat helemaal prima. We lachten veel, maakten zelden ruzie en genoten van de luxe van ons extra inkomen.

Metamorfose

Alles veranderde tijdens Oud en Nieuw 2019. Ruben en ik waren uitgenodigd op een feest van zijn oude studentenvereniging waar ‘oude’ en ‘nieuwe’ leden samen het jaar wilden inluiden. Dennis, Rubens één jaar jongere broer, zou er ook zijn. Ik ken Dennis al jaren. Voor mij had hij altijd iets nerderigs, met zijn uilenbril en topfunctie in glasvezeltechnologie.
Bij het binnenkomen werd ik al verrast. Sinds zijn laatste promotie waarna hij presentaties moest geven, had Dennis een soort glans van arrogantie over zich. Nu droeg hij nieuwe kleding die hem fantastisch stond. Ik was geschokt, had hem nooit eerder gezien als ‘sexy’.
Ik legde het naast me neer. Ik hield van Ruben en dat was veruit de leukste van de twee.
Na het vuurwerk zocht ik binnen de warmte op. Dennis, een beetje aangeschoten, sloeg zijn arm om me heen en zoende me op mijn mond. ‘Ik heb jou altijd al een lekker ding gevonden. Dat moest ik even kwijt.’ Ik was perplex. Dennis leek een totaal andere man geworden: vlot en verlokkend onbeschaamd. Ik was in de war en eerlijk gezegd gevleid door alle aandacht. Al jaren zag ik mezelf als een seksloos wezen. Een moeke. En wanneer had Ruben mij voor het laatst zo op mijn mond ‘gepakt’

Die avond bleef ik naar Dennis kijken. Té vaak wierpen we elkaar plagerige blikken toe. Ik weet nog dat ik dacht: om mij heen lopen wel zestig mannen, en ik kies nét degene uit waarmee ik mijn leven totaal kan verzieken. Maar iedereen verkeerde in feeststemming en was aangeschoten. Een beetje flirten moest kunnen, vond ik.

Broeiend onderlijf

De maandag erop, ik zat op mijn werk, kreeg ik een appje van Dennis. Hij vond dat hij over een grens was gegaan en wilde daarover praten. Had ik die middag tijd?
We spraken af om te gaan lunchen bij een MacDrive op mijn kantorenterrein. Ik stapte daar bij hem in de auto, we bestelden een McKroket, en met de papieren zak op mijn schoot reden we naar een parkeerhaven. Al die tijd voelde ik iets broeierigs tussen ons. Seksuele spanning. Toen ik de zak openscheurde, trok Dennis mijn gezicht naar hem toe en zoende me. Ik zoende terug. Op dat moment dacht ik meteen: wat ben ik aan het doen? Toch maakte ik me niet los. We keken elkaar in de ogen, tongden minutenlang. Het voelde heerlijk. Alsof ik een nieuwe man had en alle romantiek van acht jaar geleden weer opnieuw begon. Uiteindelijk stopte Dennis. ‘Dit is niet verstandig’ zei hij. Ik kon nog uren doorgaan maar knikte.
Terug op kantoor kwam de spijt. Wat had ik gedaan? Voor het eerst in mijn leven had ik mijn partner bedrogen. En ook al was dat superspannend geweest, ik kon het niet meer ongedaan maken. Voortaan stond er ‘cheater’ op mijn CV.
Bizar genoeg was ik die hele dag van slag om wat ik had gedaan, maar eenmaal thuis had ik nergens last van. Alles in mij bruiste en bubbelde. Ik maakte burrito’s en ’s avonds klusten Ruben en ik in de garage. Die avond, ik uploadde foto’s van een kast bij een advertentie op Marktplaats, mailde Dennis. Je bent heerlijk. Snel weer? Ik stuurde een smiley terug.

Er volgde een maand vol hitsige ‘cardates’ waarbij we al direct verder gingen dan die ene kus. Daarna kwam de eerste lockdown. Mijn kantoor en dat van Dennis sloten. Maar Marktplaats was nog gewoon open! Ik stortte me op de inkoop van side tables, nachtkastjes en andere vintage bric-à-brac dat ineens massaal werd aangeboden. Ruben had als stafmedewerker veel Zoomgesprekken of was druk met complexe Excel-bestanden. ‘Ga maar alleen,’ zei hij als ik weer op strooptocht ging. Dan crosste ik naar alle advertentieadressen, liefst in de buurt terwijl ik Ruben voorloog dat ik een eind moest rijden, en appte Dennis hoe laat ik er zou zijn. Vaak opende Dennis de deur al met een erectie en begonnen we in de hal. Seks met hem is zo anders. Dennis wil bijvoorbeeld andere dingen zoals seks onder de douche, iets wat Ruben plakkerig vindt. Hij is veel onstuimiger. Bij Dennis Ik voel me geliefd. Vrouwelijk. En geil. Zodra ik hem zie, wil ik geneukt worden. Goed hard, want vanilleseks heb ik thuis al.

Diepvriesheks

Ik nam één vriendin in vertrouwen. Zij reageerde heel afkeurend. Mijn geheim was veilig bij haar, zei ze, maar ze wilde nooit meer over dit onderwerp praten. Ik begreep het. Ontrouw is toch een taboe, zeker met familie. Daarom vertel ik niemand anders over Dennis.

Dat gebrek aan schuldgevoel grijpt me soms bij de strot. Heel af en toe, als ik wakker word en Ruben nog slaapt of als hij het bad voor me laat vollopen, voel ik me een diepvriesheks. Soms vrij ik met hem uit schuldgevoel. Laatst zag Ruben me naakt en complimenteerde me dat ik zoveel beter voor mezelf zorg en straal. Dat klopt. Ik ben me veel bewuster van mijn lichaam. Laat dingen niet meer versloffen, zeker niet nadat Dennis een opmerking maakte dat mijn schaamhaar best eens ‘naar de kapper mocht’.

Ik zie Dennis zo’n twee keer per week. Straks is het leven weer ‘normaal’ en heb ik minder ruimte om af te spreken. Ook zal Dennis dan weer met zijn broer afspreken, want dat ligt nu stil. Ze hebben geen heel hechte relatie, meestal zien we elkaar op feestjes.
Als we elkaar zien, wippen we als konijnen. De seks is grandioos maar meer wil ik niet. Liefde heb ik thuis genoeg.
Ook Dennis wil geen vaste relatie. Voor hem is het prima zo. Hij houdt van zijn vrijheid, wil niets serieus. Daarbij: een man die vreemdgaat met zijn schoonzus is voor mij geen relatiemateriaal. Dat zal andersom ook zo zijn. Hoe zou dat moeten dan? Samen aan het kerstdiner met mijn schoonouders? Ruben ernaast? Mijn relatie met zijn broer mag nooit uitkomen en gelukkig weet ik zeker dat Dennis daarover zal zwijgen. Ook voor hem is dat een ramp. Ruben zou totaal instorten.

Energiebom

Het klinkt aanmatigend, maar ik hou  nog steeds van Ruben. Ik wil mijn leven met hem niet missen. Onze passie, de in- en verkoop van brocante is geen hobby om alleen te doen. We lachen nog vaak. Ik voel me vertrouwd bij hem en hij zal me nooit bedriegen. En nu Ruben afgelopen kerst begon over zijn kinderwens, zijn ook bij mij kriebels aangewakkerd. Ruben is een perfecte vader. Ik waardeer zijn serieuze inslag juist meer dan een jaar geleden.
We zijn nog steeds elkaars droompartner, ook al heeft onze relatie een ‘energiebom’ nodig. We zijn lui geworden. Lui in bed en lui maar elkaar. Afgelopen Valentijn kreeg ik voor het eerst geen kaart van Ruben. ’s Avonds zei hij: ‘bestel maar wat lekkers bij Thuisbezorgd. Ik trakteer.’ Dat voelde als een domper na de nogal eh… expliciete foto die Dennis stuurde.

In mei word ik vijfendertig. Dan moet ik van mezelf een keuze hebben gemaakt tussen een break-up en alleen verdergaan of voor mijn relatie kiezen en redden wat er te redden valt. Ik worstel al vier maanden. Binnenkort moet ik toch echt een beslissing nemen. Al is het maar omdat Ruben beter verdient dan al dit bedrog en gelieg.’

 

Noot: Op verzoek van Donna zijn alle namen veranderd.

©EvelineKarman

Mijn gekozen waardering € -